entatil.com'i kullanarak çerez kullanım koşullarını kabul ediyorsunuz.  Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bodrum

Bodrum Otelleri

Bodrum, Ege bölgesine bağlı Muğla’nın en büyük ilçesidir. İlçe, günümüzün en önemli turizm merkezlerinden biridir. Bodrum yemyeşil doğası, kendine özgü sokakları, berrak denizi ile sadece Türkiye’de değil dünyada da turizmin gözbebeği konumundadır.

Daha fazlasını gör

Bodrum

Bodrum, Ege bölgesine bağlı Muğla’nın en büyük ilçesidir. İlçe, günümüzün en önemli turizm merkezlerinden biridir. Bodrum yemyeşil doğası, kendine özgü sokakları, berrak denizi ile sadece Türkiye’de değil dünyada da turizmin gözbebeği konumundadır.
Bodrum Ege ve Akdeniz sentezinden oluşan bir iklim özelliğine sahiptir. İlçenin her sokağı, dağı, bahçesi, sahili, köyü, koyu, ayrı bir haz uyandırır ve burayı vazgeçilmez kılar.

Halikarnas Balıkçısı’ndan Zeki Müren’e kadar birçok ünlü isim Bodrum ile kendini bütünleştirmiş ve yaşamlarında Bodrum’un ruhunu barındırmıştır. Sadece eşsiz tatil beldesi olarak değil, dünyanın yedi harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi gibi tarihi ve kültürel değerleriyle de kendine hayran bırakır.
Bodrum, il merkezi Muğlaya 111 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Bodrum’a Tatil İçin Ne zaman gidilir?

Bodrum’un her mevsimi ayrı güzel olsa da en yoğun geçen dönemi yaz aylarıdır ancak son dönemlerde alınan göçler ile diğer mevsimlerde de hareketliliğini korur. Belde yazın güneşin ve canlı plajların keyfini çıkarmak, kışın ise bembeyaz evlerin, dar sokakların arasında huzura doyup gezintiler yapmak için idealdir. Bodrum otellerinin birçoğunda yazın eğlenceyi, kışın ise sakinliği en yoğun şekilde yaşamak mümkündür.

Bodrum’a Nasıl Gidilir?

Bodrum’a ulaşımda en pratik ve kolay yol olan havayolu ulaşımı için en yakın havalimanı Uluslararası Bodrum Milas Havalimanı olup Bodrum merkezine yaklaşık 36 kilometre uzaklıktadır.
Bodrum’a ulaşımda bir diğer yol olan karayolu ulaşımıdır. Otobüs Terminali’nden Bodrum yarımadasındaki diğer beldelere düzenli olarak dolmuş ve minibüs seferleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Otobüs Terminali Bodrum merkeze yaklaşık 180 metre uzaklıktadır.

Bodrum’da Ulaşım

Bodrum Yeni Otobüs Terminali’nden Muğla’nın diğer tatil beldeleri olan Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula, Yatağan’a ulaşım sağlanırken tercihen taksi, araç ve bisiklet kiralama hizmetleri ile de rahatlıkla ulaşım sağlanabilir.

Bodrum Koyları

Her bir köşesi doğal güzelliklerle dolu olan Bodrum’da otel tatilinden ziyade doğa tatillerini eşsiz kılacak birçok mucizevi koy bulunmaktadır. Keşfedilmeyi bekleyen onlarca koy ile Bodrum tatilini daha unutulmaz kılmak mümkündür. Bodrum’un en güzel koylarından bazıları;

Kargıcak Koyu

Bodrum’un en bakir koylarından biri olan Kargıcak Koyu özellikle kamp yapmak isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Denizi diğer koylara göre daha serin ve daha az tuzlu olan Koy’un yakınında herhangi büfe, market gibi bir tesis bulunmamaktadır. Koy Bodrum merkeze yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta yer alır. 

Cennet Koyu

Bodrum’un Göltürkbükü mevkiinde yer alan koy, gökyüzü, doğa ve denizin buluştuğu noktada görkemli bir kamp deneyimi sunar. Civarında market ihtiyaçlarının giderilebileceği herhangi bir tesis bulunmayan koy Bodrum’a 20 kilometre uzaklıkta yer alır.

Küdür Koyu

Bodrum’un Yalıkavak mevkiinde bulunan Küdür Koyu Likyalılar dönemine ait olduğu düşünülen Panormus Kaya Mezarları’na da ev sahipliği yapmaktadır. Halk plajının yanı sıra beach clubler de bulunan koy, Bodrum merkeze 4 kilometre uzaklıkta yer alır.

Karaincir Koyu

Bodrum’un Akyarlar mevkiinde bulunan Karaincir Koyu, bölgenin saklı cenneti olarak da bilinmektedir. Altın sarısı kumsalı, tertemiz ve sığ denizi ile çocuklu aileler için de ideal bir ortam sunar. Bodrum’un en soğuk denizine sahip olan koy Bodrum’a yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer alır.

Akvaryum Koyu

Bodrum’un Bitez mevkiinde yer alan koy ismini tertemiz denizinde yaşayan deniz canlılarının çeşitliliği ile akvaryuma benzetilmesinden alıyor. Koy, mavinin her tonu ve denizaltının büyüleyiciliği ile yat turlarının uğrak noktalarındandır. Akvaryum Koyu Bodrum’a yaklaşık 23 kilometre uzaklıkta yer alır.

Bodrum’da Ne yapılır?

Adına şarkılar yazılan Bodrum son dönemlerde aldığı göçler ile sadece yaz aylarında değil yılın her mevsiminde canlılığını korumaktadır. Bodrum yoğun şehir hayatını ya da sakin köy hayatını yaşamak isteyenler için alternatifler tanır. Şehir orman ve doğa meraklısı için ihtişamlı bir habitat barındırırken aynı zamanda merkezinde hareketli bir sosyal hayat da sunar. Bodrum’da yapılabilecek aktiviteler;

-Tekne turu
-Su sporları
-Müze gezisi
-Doğa gezisi
-Kamp
-Trekking
-Safari

Bodrum Barlar Sokağı

Barlar Sokağı için Bodrum’un kalbinin attığı yer de denilebilir. Bodrum merkezde yer alan, alışveriş ve eğlence mekanları bulunan tarihi bir caddedir. Beldenin yaşayan noktalarından biri olan Barlar Sokağı’nda 24 saat eğlenceli yaşam devam etmektedir.

Bodrum Marina

Milta Bodrum Marina yatlar ve tekneler için sunduğu teknik servis hizmetiyle de Ege ve Akdeniz’in en çok tercih edilen marinaları arasındadır. Bodrum Kalesi’nin yanında bulunur ve bir şehir içi marinasıdır. Yüksek standartları ile mavi bayrak ve 5 Altın Çıpa Ödüllü marinada birçok restoran, mağaza ve sosyal tesisler de bulunmaktadır.

Bodrum Yel Değirmenleri

Bodrum’un Yalıkavak mevkiinde bulunan yel değirmenleri ilçenin simgesi konumundadır. İlk kez 1850’li yıllarda rüzgârlı tepelerde yapılan değirmenler 1970’li yıllara kadar aktif olarak kullanılmıştır. İnsanı dinlendiren manzarası mutlaka görülmeye değerdir.

Bodrum Aqualand

Bodrum’un Ortakent mevkiinde bulunan Aqualand heyecanın ve adrenalinin doruklarını yaşatacak, her yaş grubunun keyifli saatler geçirmesini sağlayacak bir macera sunar. Yetişkinler ve çocuklar için Kamikaze, Dalga Havuzu, Tembel Nehir, Çocuk Havuzu gibi oyuncaklar bulunmaktadır. Yaklaşık 35.000 metrekare üzerine kurulu Aqua Park’ta birçok aktivitenin yanında restoran hizmeti de verilmektedir.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeolojisi Müzesi

Bodrum’un Çarşı Mahallesi’nde yer alan Bodrum Kalesi, Saint John Şövalyeleri tarafından 1406-1522 yılları arasında inşa edilmiştir. Kalenin içinde farklı ülkelerin adlarını taşıyan kuleler bulunmaktadır. Bodrum, Osmanlı Devleti padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından Rodos Seferi sırasında 1522 yılında fethedilmiştir. Bodrum Kalesi muhteşem manzarası ile Bodrum’da gezilecek yerlerin başında gelmektedir. 1960 yılında restore edilen kalede batıklardan çıkarılan eserler sergilenmeye başlanmış ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaya başlamıştır. Ayrıca kale günümüzde tiyatro oyunlarının sergilendiği bir festival alanı olarak da kullanılmaktadır.

Bodrum Zeki Müren Sanat Müzesi

Bodrum kalesine 1 kilometre uzaklıkta bulunan Zeki Müren Sanat Müzesi, Zeki Müren’in 16 yıl boyunca yaşadığı 2 katlı evidir. Müze’de, ismi Bodrum ile özdeşmiş Zeki Müren’in hayatından kesitler, şahsi eşyaları, bilgi ve belgeler bulunmaktadır.

Bodrum Antik Tiyatro

Bodrum’da Göktepe dağının güney eteğinde bulunan, Helen döneminden kalma tarihi eserlerin bulunduğu Anadolunun en eski tiyatrolarından biridir. 1960’larda restore edilen tiyatro günümüzde birçok festivale ev sahipliği yapmaktadır.

Bodrum Mausoleion Anıt Müzesi (Halikarnas Mozolesi)

Karya Satrabı Mausolos adına II. Artemisia tarafından M.Ö. 353 – 340 yılları arasında yaptırılmış olan Halikarnas Mozolesi’nin günümüzde sadece kalıntıları bulunmaktadır. Dünyanın 7 harikasından biri sayılan Mozole ilk kez diğer canlıların heykellerinin yapılması bakımından da ayrı bir önem taşımaktadır. Anıt mezar, Bodrum Turgut Reis Caddesi’nde yer almaktadır.