entatil.com'i kullanarak çerez kullanım koşullarını kabul ediyorsunuz.  Detaylı bilgi için tıklayınız.

Girne

Girne Otelleri

Yavru vatanımız Kıbrıs’ın en popüler şehirlerinden biri olan Girne, her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Keyifli ve konforlu bir tatil yaşamak isteyenlerin adresi Girne, kusursuz bir tatil deneyimini misafirlerine sunmaktadır.

Daha fazlasını gör

Girne

Kıbrıs Girne Otelleri

Yavru vatanımız Kıbrıs’ın en popüler şehirlerinden biri olan Girne, her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Keyifli ve konforlu bir tatil yaşamak isteyenlerin adresi Girne, kusursuz bir tatil deneyimini misafirlerine sunmaktadır. Yelpazesi oldukça geniş eğlence aktiviteleri ile hayallerinizi gerçeğe dönüştüren Girne otelleri, hizmet ve müşteri odaklı yaklaşımıyla misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktadır. 

Girne’de Gezilecek Yerler

Girne’de tarihi yerler, milli parklar, müzeler, plajlar vb. yönden gezilip görülmesi gereken pek çok yer vardır. Pasaport ya da vize zorunluluğu olmayan Girne’de gezmeniz gereken bazı yerleri sizler için sıraladık.

  •  Bellapais Manastırı/ Beylerbeyi Köyü: 1158 yıllarında inşasına başlanılan Bellapais Manastırı, görkemli duruşuyla sizleri bekliyor. Bir diğer adıyla ‘Barış Manastırı’ anlamına gelen bu eser gotik bir mimari anlayışa sahiptir.

  •  St.Hilarion Kalesi: Lüzinyanlılar zamanında yapılan St. Hilarion, Beş Parmak dağı üzerinde konumlanan üç kaleden biridir. Mimari yapısıyla göz dolduran yapı turistler tarafından yoğun bir ilgi görmektedir.
  • Batık Gemi Müzesi: Şu an Girne kalesinde sergilenen bu gemi Girne açıklarında balıkçılar tarafından bulunan bir ticaret gemisidir. Çıkarıldıktan sonra Pensilvanya Üniversitesi tarafından restore edilmiştir.
  • Bufavento Kalesi: Bufavento Kalesi, Lüzinyanlar tarafından yaptırılmıştır. Üç kaleden bir diğeri olan Bufavento Kalesi’ne ulaştığınız andan itibaren gökyüzündeki bulutların muhteşem silüetlerine bayılacaksınız.
  • Karaoğlanoğlu Müzesi Ve Şehitliği: Binbaşı İbrahim Karaoğlanoğlu ve Yüzbaşı Fehmi Ercan Kıbrıs Barış Harekatı sırasında bu evin önüne roket atmıştır. O günden sonra müzeye dönüştürülen bu evde harekatı anlatan videolar ve eşyalar sergilenmektedir.
  • Çıkartma Plajı: Kıbrıs Barış Harekatı sırasında askerler ilk bu noktadan çıkış yapmıştır. Bu neden dolayı Çıkartma Plajı olarak adlandırılan bu plaj Girne’nin en gözde sahillerinden birini oluşmuştur.
  • Hz. Ömer Türbe Ve Meclisi: Merkeze yaklaşık 5 km uzaklıkta olan Hz. Ömer Türbesi, Kıbrıs’ta İslam’ı yaygınlaştırmak amacıyla inşa edildiğine inanılmaktadır. Sahilde bulunan bu türbe Girne’nin önemli dini merkezlerindendir.
  • İkon Müzesi (Archangelos Kilisesi): İkon Müzesi, müze haline getirilmeden önce kilise olarak kullanılmıştır. Şu an İkon Müzesi olarak adlandırılan bu yerde Girne çevresinde yer alan ikonlar sergilenmektedir.
  • Koruçam Ve Akdeniz Köyleri: Eşine hiçbir yerde rastlayamayacağınız bir havaya sahip olan Koruçam Köyü, Maronitlerin yaşadığı bir yerdir. Akdeniz Köyü ise tertemiz kumsalın ve güneşin doyasıya tadını çıkarabileceğiniz bir bölgedir

Girne’de Alışveriş

Girne’de alışveriş seçeceği oldukça fazladır. Giyimden elektronik eşyaya kadar her türlü ürünün satıldığı Girne’de en fazla aksesuar alışverişi yapılmaktadır. El işleri, magnet vb. Girne’ye özgü süs eşyaları turistler tarafından oldukça fazla ilgi görmektedir.

Girne’ye Ne Zaman ve Nasıl Gidilir?

Girne’ye ulaşım hava ve deniz yolu üzerinden sağlanmaktadır. Girne’de kış ayları ılık geçtiği için yılın dört mevsimi turist ağırlamaktadır. Ulaşımı oldukça kolay olan Girne, genellikle Nisan ve Kasım ayları aralığında tercih edilmektedir. Havaların Nisan ayından itibaren ısınmasıyla birlikte denize girmek için uygun bir ortam oluşmaktadır.