entatil.com'i kullanarak çerez kullanım koşullarını kabul ediyorsunuz.  Detaylı bilgi için tıklayınız.

Kemer

Kemer Otelleri

Şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kemer, gelişmiş yaz turizmi ile Antalya’nın en popüler ilçesidir. İsmini, Toros dağlarından gelebilecek sele karşı korumak için köy halkı tarafından örülen taş duvardan almıştır. Tarihi M.Ö. 690 yılına kadar uzanan ilçede, doğa mucizesi güzelliklerinin yanı sıra keşfedilmesi gereken tarih öncesi kalıntılar da bulunmaktadır.

Daha fazlasını gör

Kemer

Şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kemer, gelişmiş yaz turizmi ile Antalya’nın en popüler ilçesidir. İsmini, Toros dağlarından gelebilecek sele karşı korumak için köy halkı tarafından örülen taş duvardan almıştır. Tarihi M.Ö. 690 yılına kadar uzanan ilçede, doğa mucizesi güzelliklerinin yanı sıra keşfedilmesi gereken tarih öncesi kalıntılar da bulunmaktadır.

Kemer’e Tatil İçin Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz ikliminin görüldüğü ilçe, dört mevsim turist ağırlasa da yaz mevsiminde en yoğun dönemini geçirmektedir. Kış aylarına doğru ise bu yoğunluk yerini sakinliğe bırakır. Tercihiniz güneşin bunaltmadığı, çiçek kokularının bölgeyi sardığı ve henüz kalabalığın hâkim olmadığı bir ortamda tatil yapmak ise seyahatinizi bahar ayına planlayabilirsiniz.

Kemer’e Nasıl Gidilir?

Kemer’e hava yolu ile ulaşımı için, ilçeye en yakın havalimanı olan Antalya Havalimanı’ndan otobüs firmaları ile ulaşım sağlanabiliyor. Antalya Havalimanı ilçe merkezine 57 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kara yolu ulaşımı için ise diğer şehirlerden ilçeye direkt seferler düzenleyen otobüs firmaları ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kemer’in Tarihi ve Doğal Güzellikleri

Masmavi denizi, yeşilin en güzel tonlarının görüldüğü doğası ve kültürel çeşitliliği ile Kemer, hem tatil yapıp hem tarihe tanıklık edeceğiniz birçok turistik yer barındırıyor. Kemer’de gezilecek yerler;

Göynük Kanyonu

İlçe merkezine 13 kilometre uzaklıkta yer alan kanyon, dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri olarak görülen “Likya Yolu” üzerinde yer almaktadır. Çeşitli doğa ve su sporları da yapılabilen bölge, aynı zamanda Beydağları Sahili Milli Parkı’dır.

Kaya Sığınakları

Paleolitik, Mezolitik, ve Neolitik çağlardan izlerden taşıyan Kaya Sığınakları, ilçeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Sığınak içerisinde şematize edilmiş insan ve hayvan figürleri bulunuyor.

Paris Batığı

1917 yılında Türk zabiti olan Mustafa Ertuğrul tarafından batırılan Paris 2 adındaki Fransız gemisi, dünyanın en iyi 100 batığı arasında yer almaktadır. Kemer Yat Limanı’nın 1.5 kilometre açığında bulunan Paris Batığı özellikle dalış sporu ile ilgilenenlere unutulmaz deneyimler sunuyor.

Chimera (Yanartaş)

Olimpos’un sönmeyen ateşi Yanartaş ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Çıralı’da yer almaktadır. Taşların arasından çıkan gaz sızıntılarından yanan ateş zaman içerisinde küçük ve fazla sayıda aleve dönüşmüş. Bölgenin en önemli doğal güzelliklerinden olan Yanartaş’ı gündüz saatlerinde ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Böylece Yanartaş civarında daha önce yaşam olduğunu gösteren tarihi kalıntıları da keşfedebilirsiniz.

Adrasan Koyu

İlçe merkezine yaklaşık yarım saat uzaklıkta bulunan Adrasan Koyu çevresi çam ağaçlarıyla çevrili, tertemiz sahili ve çabuk derinleşmeyen denizi ile özellikle çocuklu aileler için ideal yapıdadır. Adrasan Koyu’nda su sporları, tekne turları ve doğa yürüyüşlerine katılabileceğiniz birçok aktivite bulunuyor.

Tahtalı Dağı

Antalya’nın eşsiz manzaralarını ayaklarınızın altına serecek Tahtalı Dağı, Beydağları Milli Parkı içerisinde bulunuyor. Dünyanın en uzun ikinci teleferiği olan Olimpos Teleferik ile 10 dakikada zirveye ulaşabilirsiniz. Tahtalı Dağı’nda yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, Bungee-Catapult ve doğa yürüyüşü yaparak tatil keyfinizi katlayabilirsiniz.

Phaselis (Faselis) Plajı

Phaselis Plajı olarak adlandırılan bölgede, döneminde liman olan 3 ayrı koy bulunmaktadır. Şehir telaşından uzak, sessiz, sakin ve tarihi kalıntılarla bir arada güneşin tadını çıkarabileceğiniz Merkez Liman Plajı, Güney Liman Plajı ve Kuzey Liman Plajı olarak adlandırılan plajların her biri ayrı güzellikte. Genel itibari ile denizi berrak ve sığ yapıda olan plajların zemini yer yer çakıl taşlıdır. Phaselis Plajı Kemer’e yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta, Olimpos Beydağları Milli Parkı içerisinde bulunuyor. 

Beldibi

Turizmin gözde beldelerinden olan Beldibi, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Beldibi büyüleyici bir doğal güzellik ve tarihi dokuya sahiptir. Bölgeye bir seyahat düzenlediyseniz mutlaka Beldibi Mağarası, Beydağları Milli Parkı ve Göynük Kanyonu’nu mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 


Olimpos

Kemer merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan Olimpos Antik Kenti’nin tarihi M.Ö 300e kadar uzanmaktadır. Helenistik dönemden izler barındıran antik kent, doğanın içinde ruhunuzu dinlendirip huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz en popüler yerlerden biri.
Bölge Caretta Caretta kaplumbağalarının yavrulama alanı olduğu için sit alanı olarak korumaya alınmıştır.

Kemer’de Yapılabilecek Aktiviteler

Kemer uzun sahil şeridi, zengin tarihi, temiz havası ile muhteşem doğasında yapabileceğiniz birçok aktivite sunuyor. Her yaşa, eğlence anlayışına ve tatil zevkine özel alternatifler barındıran ilçe turistlerin vazgeçilmez adresi olmuştur.
Kemer otellerinde animasyon gösterilerini, ruhunuzu tazeleyecek SPA hizmetlerini, Türk ve dünya mutfağından eşsiz lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz.
Ayrıca Göynük Kanyonu’nda rafting, Olimpos’ta kamp, Tahtalı Dağı’nda yamaç paraşütü, Paris 2 Batağı’nda su altı kalıntılarını keşfedebileceğiniz dalış etkinliklerine katılarak tatilinizde eşsiz anılar biriktirebilirsiniz.

Kemer Gece Hayatı

Özellikle yaz döneminde en hareketli zamanlarını geçiren Kemer’in, gündüzü ne kadar renkli ise gece hayatı da o kadar canlıdır. Her zevk ve eğlence anlayışına göre seçenekler bulabileceğiniz Kemer’de birçok popüler mekân bulunuyor. İsterseniz birbirinden şık restoranlarda Akdeniz manzarasına eşlik edebilir, isterseniz sabahın ilk ışıklarına kadar dans edebileceğiniz mekanlarda eğlenceye doyabilirsiniz.

Kemer’de Alışveriş

İlçe merkezinde yerli ve yabancı markaların ürünlerini satan dükkanlar bulunmaktadır. Bu dükkanlardan kendinize ve sevdiklerinize Kemer hatırası alabilirsiniz. Atatürk Bulvarı’nda pazartesi günü kurulan pazarı ziyaret edip taze meyve-sebze, reçel ve baharatlar, Deniz Caddesi’ne salı günü tekstil ağırlıklı kurulan pazarlardan da hediyelik yöresel ürünler bulabilirsiniz.